Ensio ja päätön tarina

Parkkinen, Leena; Karjalainen, Jussi

Ensiolla ei ole helppoa. On hankalaa, kun ihmisen kiusaksi on laitettu heiluva hammas, näsäviisas kaksoissisko ja sanakokeet. Mutta sitten Ensiolle tapahtuu jotain vielä kamalampaa. Ension isältä katoaa pää. Isä ikään kuin haalenee kaulan kohdalta ja katoaa siitä ylöspäin kokonaan. Se on oudompaa kuin vesinokkaeläimet. Ensio törmää kellarissa okkiepiin, punasuomuiseen olentoon, joka työskentelee mahtavalle Hammaskeijulle. Eikä Hammaskeijukaan ole se mikä pitäisi! Yltiöäitelästä ulkokuoresta huolimatta Hammaskeijun valtakunnassa työolot ovat kurjat ja okkiepit on alistettu orjiksi.

Ensio ja päätön tarina on Leena Parkkisen ja Jussi Karjalaisen toinen yhteinen lastenkirja. Edellinen yhteistyö sai Arvid Lydecken -palkinnon. Se on hyytävän hauska ja kammottavan kalisuttava matka. Tämän kirjan jälkeen lasket hampaasi varmuuden vuoksi joka aamu.

Leena Parkkinen (s. 1979) voitti esikoisromaanillaan Sinun jälkeesi, Max (2009) mm. Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon. Galtbystä länteen (2013) sai Kalevi Jäntin palkinnon ja Säädyllinen ainesosa oli Tulenkantaja-ehdokkaana 2017. Ensio ja päätön tarina on hänen kolmas lastenromaaninsa. Parkkinen opettaa kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa. Hänen kirjojaan on ilmestynyt 12 maassa. Jussi Karjalainen (s. 1975) on palkittu graafinen suunnittelija. Hänen kädenjälkensä näkyy lukuisissa tutuissa kirjan- ja levynkansissa sekä lehtikuvituksissa.

 

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523630079
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: L84.2

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.