Eija Ahvo - Elämän sain soimaan

Juankoskelaisesta Eija Ahvosta kasvoi unelmien toteuttaja. Hän voitti 18-vuotiaana Suomen mestaruuden Tähtijahti-iskelmälaulukilpailussa, työskenteli pari vuotta Kuopion kaupunginteatterissa tanssijana, kunnes pääsi ensimmäisellä yrittämällä Suomen Teatterikouluun Helsinkiin. Siitä avautui uusi maailma: maalaistytöstä tuli hesalaisten nuorten ystävä. Hän oppi elämään suurkaupungissa monien mutkien kautta. Teatteriopintojen ohella Eija lauloi rauhasta ja liittyi opiskelijoiden yhteiskunnallisiin opintopiireihin. Siitä seurasi että sukulaiset pettyivät, mutta ystävät auttoivat.
Teatterikoulun musiikinopettajasta Toni Edelmannista tuli läheinen ystävä ja työtoveri vuosikymmeniksi eteenpäin. Muitakin tärkeitä säveltäjiä toi elämä mukanaan aina tähän päivään asti.
Valmistuttuaan Eija sai kiinnityksen Helsingin kaupunginteatteriin. Heti ensimmäisen näytelmän Molièren Ihmisvihaajan myötä hän tutustui Susanna Haaviston ääneen ja heistä tuli elämänmittaiset "laulusiskot". Yhteiset konsertit ja Laulunkieli-kurssit avasivat heille laulamisen salat.
Elokuvien ja euroviisukarsintojen jälkeen Eija nousi kaiken kansan tietoisuuteen Susannan, Erkki Saarelan ja Heikki Kinnusen kanssa MTV:n suosikkisarjassa Soitinmenot. Tunnetut nuoret naiset pyydettiin saman tien Suomen Unicefin ensimmäisiksi hyvän tahdon lähettiläiksi, ja työ jatkuu edelleen.
Sattumia on tullut eteen ja sattumiin on tartuttu. Kahden asunnon loukusta Eija perheineen selvisi järvenrannalle Veikkolan vapaavaltioon. Vuosikymmenien ajan almanakka täyttyi näytöksillä, konserteilla, kuvauksilla, levytyksillä, koulutuksilla ja ohjauksilla mutta myös sienestäen. Ja edelleen Eija on se sama erityisesti lastenlastensa kanssa metsässä viihtyvä maalaistyttö, joka haluaa rakentaa parempaa sekä ulkoista että sisäistä maailmaa ja toimia yhteisönsä innostajana.

Eija Ahvo sai vuonna 2018 taiteilijoille ja kirjailijoille myönnettävän Suomen Leijonan Pro Finlandia -mitalin.

Elina Saksala on tietokirjailija, jonka kirja Eero Raittinen - Mies matkallaan ilmestyi vuonna 2020 ja Kisu - Onnestain on puolet sinun vuonna 2019, äänikirjana 2020.

 

Kustantaja: Reuna
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523551046
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 78.99
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Musiikki2307

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.