Viiankiaapa ikuisesti
Ei saatavilla

Viiankiaapa ikuisesti

Helle, Timo; Kiuru, Kaija

Suomessa ei ole aikaisemmin nähty nykyisenkaltaista kaivosryntäystä, jonka jalkoihin uhkaa jäädä myös luonnonsuojelualueita. Sodankylässä sijaitsevan Viiankiaavan soidensuojelu- ja Natura 2000 -alueen alle suunnitellaan Sakatin monimetallikaivosta. Kumpi painaa päätöksenteossa enemmän, luonnon monimuotoisuus vai akkuteollisuuden tarpeet?

Viiankiaapa ikuisesti kertoo kaivoksen uhkaavasta varjosta, mutta myös aavan kauneudesta, lajistollisesta rikkaudesta ja merkityksestä aavan kulkijoille. Kirjassa kuvataan aavan syntyvaiheita, ihmisen ilmestymistä aavan laitamille sekä alueen poronhoitokulttuuria. Myös paikalliset kertovat henkilökohtaisesta suhteestaan Viiankiaapaan ja ajatuksistaan sen tulevaisuudesta. Niissä Viiankiaapa säilyy ikuisesti.

Kaija Kiuru on kuvataiteilija ja filosofian maisteri, jonka installaatioiden, veistosten, valokuvien ja ympäristötaiteen materiaalit ja aiheet tulevat usein luonnosta. Timo Helle on eläinekologian dosentti, ympäristöneuvos ja eläkkeellä oleva erikoistutkija. Hän on julkaissut useita pohjoisen luontoon liittyviä tietokirjoja.

 

Kustantaja: Into
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523518100
Kirjastoluokka: 501
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): p�yt� 3

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.