Taipaleella

Taipale, Ilkka, Taipale, Vappu

Vappu ja Ilkka Taipale tiedetään pariskunnaksi, jolle maailmanparantaminen ja rauhantyö ovat osa elämää. Tasa-­arvoasiat kaikilta ulottuvuuksiltaan, eriarvoisuuden vähentäminen, lasten osallisuus, asunnottomuus, ydinsodan ehkäisy, mieleltään sairastuneiden aseman parantaminen ja monet muut asiat ovat kuljettaneet Taipaleita ympäri maailmaa. Kiinnostus kansainväliseen yhteistyöhön virisi varhain 1960-­luvun alussa, ja sitä perua ovat monet pitkäaikaiset ystävyyssuhteet.

Pariskunta on kolunnut eriskummallisia paikkoja ja mielenkiintoisia seutuja matkoillaan, eivätkä heidän isäntänsä ole hätkähtäneet pyyntöä päästä tutustumiskäynnille vankilaan tai mielisairaalaan. Taipaleiden matkat ovat olleet kaukana lomailusta tai huvimatkailusta. Matkanteolle on aina tavoitteita, ja kotiinpaluun jälkeen on aika lunastaa lupaukset: syntyy verkostoja, kontakteja, kirjoja, yhteydenottoja ja toimintaa.

Vappu ja Ilkka Taipaleella on yksityiskohtaisia muistiinpanoja matkoiltaan kuuden vuosikymmenen ajalta. Avoimin mielin matkaa tehtäessä vastaan tulee tunnelmia, ruokia, tuoksuja, ihmisiä, kukkia ja puita. Tavataan minis­tereitä, professoreita, asunnottomia, nobelisteja, mieleltään sairaita ja vankeja. Maisemat vaihtuvat, olosuhteet muuttuvat - ihmisiä yhtä kaikki.

Vappu Taipale on lasten­ ja nuorisopsykiatrian-­ ja Ilkka Taipale joukkolääketieteen dosentti. Vappu on aiempi ministeri, pääjohtaja ja kansainvälisen Lääkärit ydinsotaa vastaan ­järjestön co-­presidentti ja nykyinen HelpAge Internationalin hallituksen jäsen ajaen vanhojen ihmis­ten asiaa. Ilkka on aiempi Rauhanliiton toiminnanjohtaja, kansanedustaja, Järvenpään sosiaalisairaalan ja Kellokosken sairaalan ylilääkäri sekä nykyinen Helsingin kaupunginvaltuutettu.

 

Kustantaja: Into
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523518049
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 991 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.