Loppuun asti ystävän vierellä

Tulusto, Riitta

Lähes jokainen meistä joutuu jossakin elämänsä vaiheessa kohtaamaan ystävänsä tai perheenjäsenensä kuoleman. Miten toimia silloin, kun aikaa on vähän ja luopuminen tuntuu lohduttomalta? Loppuun asti ystävän vierellä opastaa kuolevan tukemisessa ja hänen kanssaan kulkemisessa. Kirja tarkastelee aihetta uudesta näkökulmasta: keskiössä on ystävien korvaamaton tuki tragedian kohdatessa.

Kirja on kertomus parantumattomaan syöpään sairastuneesta ystävästä ja siitä, miten sairaus muutti myös lähipiirin elämän. Teos perustuu sairastuneen muistikirjamerkintöihin, rinnalla kulkeneen sisaren ja ystävien kokemuksiin sekä asiantuntijoiden ajatuksiin.

Mitä tarkoittaa parantumaton syöpä? Miten ymmärtää parantumattomasti sairaan ajatusmaailmaa ja tunteita? Miten lohduttaa ja tukea? Voiko hänen kanssaan enää itkeä ja nauraa? Mitä hän toivoo? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaavat ja vaikeita perimmäisiä asioita selittävät aiemmin HUS Syöpäkeskuksessa työskennellyt syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri Maija Tarkkanen, Koivikko-kodin johtaja, sosiaalipsykologi Riikka Grå, suomalaisten menetyskokemuksista väitellyt uskontotieteilijä Mari Pulkkinen ja sairaalapappi Hannele Lehtinen.

Riitta Tulusto on erityisopettaja ja tietokirjailija, joka on kirjoittanut koulutusta ja kasvatusta koskevia tietokirjoja sekä toimittanut lukuisia runovalikoimia. Viime vuosina kirjailijan lähipiirissä on ollut useita vakavia sairastumisia ja menehtymisiä.
Kirjailija: Riitta Tulusto
Alaotsikko: Miten tukea kuolevaa läheistä?
ISBN: 9789523515123
Kieli: Suomi
Paino: 268 grammaa
Julkaistu: 2020-01-01
Kustantaja: Into Kustannus
Sivumäärä: 215

 

Kustantaja: Into
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523515123
Kirjastoluokka: 5949. 148
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2306Kuolema&surutyö

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.