Sauli Niinistö - Mäntyniemen herra (p)

Mörttinen, Matti & Lauri Nurmi

Salolainen varatuomari Sauli Niinistö valittiin eduskuntaan 1987, ja hän on toiminut Kansallisen kokoomuksen puheenjohtajana, valtiovarainministerinä, Euroopan investointipankin varapääjohtajana, eduskunnan puhemiehenä ja vuodesta 2012 lähtien tasavallan presidenttinä. Vuoden 2007 eduskuntavaaleissa Niinistö teki Suomen poliittisen historian ääniennätyksen. Vuoden 2018 presidentinvaaleissa hänen äänimääränsä presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella oli peräti 62,6 prosenttia.

Matti Mörttisen ja Lauri Nurmen poliittinen elämäkerta tarjoaa analyysin Sauli Niinistön poliittisesta urasta 1960-luvulta vuoteen 2018 saakka. Kirja analysoi presidentti Niinistön ulkopolitiikan läpikotaisin ja tuo uutta valoa hänen persoonaansa. Miten pikku “Saukista” kasvoi eduskunnan “Tuomari” ja lopulta “Mäntyniemen herra”, joka käyttää sen vallan jonka laki hänelle sallii?

Kirjaa varten on haastateltu poikkeuksellisen paljon henkilöitä: opettajaa, nuoruuskavereita, Niinistön kanssa työskennelleitä sekä hänen kanssaan vallasta kilpailleita. Omalla nimellään haastattelut ovat antaneet muun muassa presidentti Tarja HalonenAlexander Stubb, Erkki Tuomioja, Suvi-Anne Siimes, Jyri Häkämies, Petteri Orpo, Tanja Karpela ja Antti Rinne.

Kirjaa varten on tehty paljon arkistotutkimusta, jonka tulokset tuovat suomalaisten luettavaksi runsaasti uusia tietoja Niinistöstä ja hänen elämästään ja urastaan.

”Sauli Niinistön ura on poikkeuksellinen, koska hänen suosionsa on vain kasvanut, vaikka hänen poliittiset vastustajansa ovat yksi kerrallaan menettäneet suosionsa”, kommentoi Lauri Nurmi.

Matti Mörttisen mielestä Niinistön poikkeuksellisuudessaan kiehtova ura olisi toisaalta voinut hyvinkin katketa moneen aiempaan vaiheeseen. ”Kiinnostavaa on, mikä kaikki on suunniteltua ja mikä sattumaa.”

“Kirja on huima journalistinen urakka, jolle annan vahvan lukusuosituksen”
– Unto Hämäläinen, Aamulehti

Kustantaja: Into
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789523512405
Ilmestymisvuosi: 2019
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Tietopokkarit

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen9
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma2
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.