Tästä pitäisi puhua: Miten vaikeat keskustelut vahvistavat yhteisöjä

Mustajoki, Henriikka

Vaikeimmat keskustelut ovat juuri niitä, joiden käyminen olisi tärkeintä. Käymättömät keskustelut kasvavat hiljaisuudessa muhkeiksi ongelmiksi, joista yhteisö maksaa kalliin hinnan. Näin voi käydä työpaikalla, harrastusseurassa tai taloyhtiössä. Miksi joistakin asioista on niin vaikeaa puhua avoimesti?

Kaikissa yhteisöissä on paljon asioita, joista ei puhuta. Tämä kirja tarkastelee sitä, mistä yhteisöissä vaietaan. Osana tarkastelua hahmottuu uudenlainen puheen muoto, varjopuhe. Varjopuhetta syntyy siitä, mistä ei osata, haluta tai uskalleta keskustella.
Tästä pitäisi puhua kannustaa selättämään varjopuheen ja tarttumaan siihen, mistä yhdessä vaietaan. Teoksessa valotetaan hiljaisuuden ympärillä versovan varjopuheen lisäksi sitä, mitä kaikkea menetämme vaikenemalla. Asiat, joista emme puhu, kasvavat isommiksi kuin ne ovatkaan. Niitä kierretään ja väistetään. Se taas vaatii työtä ja energiaa, joka kuluttaa yhteisöjä.

Vaikeat keskustelut ovat vuorovaikutteisia ja vaativat osallistujilta luovuutta ja uteliaisuutta. Teos tarjoaa eväitä otollisen tilan luomiseen juuri tällaisille keskusteluille.

 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523452367
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 14.14
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2312uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma3
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.