Aika haastaa humanistit: Puheenvuoroja humanistisen tutkimuksen puolesta

Heikkilä, Tuomas (toim.);Niiniluoto, Ilkka (toim.)

Arvioitu ilmestymispäivä 15.9.2023

Humanistinen tutkimus on ihmisyyden perustutkimusta. Sen kautta voi ymmärtää nykyhetkeä, ihmisiä ja identiteettejä sekä yksilöiden ja yhteiskunnan mennyttä, nykyistä ja tulevaa. Humanistinen tutkimus saa kuitenkin perustella olemassaolonsa ja oikeutuksensa kerta toisensa jälkeen, sillä sen tutkimustulokset eivät tuo suoria taloudellisia voittoja tai ole suoraviivaisesti hyödynnettävissä.

Aika haastaa humanistit on moniääninen teos, joka osoittaa, että humanistinen tutkimus on yhteiskunnalle viisas sijoitus, ei menoerä. Yhteiskunnan ja maailman suurimmat haasteet ja ilkeimmät ongelmat ovat ihmisen aiheuttamia, ja humanisteilla on tärkeä rooli niiden ratkaisemisessa. Siksi humanistinen - esimerkiksi ihmismielen, uskomusten, kulttuurin, historian ja kielten - tutkimus on tärkeää ja ajankohtaista.

Kirjoittajina on joukko asiantuntijoita, jotka jakavat teoksessa painavan näkemyksensä humanistisen tutkimuksen itseisarvosta ja vaikuttavuudesta erilaisilla sektoreilla, kuten historian tulkinnassa, päätöksenteossa, taiteessa, taloudessa ja mediassa.

 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523452282
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 16.7. 3

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter2
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma2
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto Tulossa0
Tilattavissa verkosta Ennakkotilaus
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.