Jumalan olemassaolo, ominaisuudet ja toiminta

Akvinolainen Tuomas, Holopainen Toivo J. (suom.)

Tuomas Akvinolaisen Summa theologiae on keskiajan filosofian ja teologian tunnetuin teos. Hänen tavoitteenaan oli käsitellä siinä kaikki teologiset ja filosofiset kysymykset. Tuomas pyrki yhdistämään aristoteelisen filosofian ja kristinuskon, ja häntä pidetään edelleen yhtenä katolisen kirkon pääopettajista.

Suomennos sisältää järkälemäisen teoksen alkuosan, joka käsittelee teologian perusteita ja valaisee koko Tuomaan ajattelun lähtökohtia. Summa theologiae alkaa kuuluisalla Jumalan olemassaolon todistuksella, joka on teoksen tunnetuin jakso. Jumalan olemassaolon Tuomas todistaa viidellä eri tavalla, joita hän kutsuu "viideksi tieksi". Sen jälkeen teoksessa tarkastellaan Jumalan olemisen tapaa ja ominaisuuksia. Jumalan toimintaa koskevassa jaksossa Tuomas käsittelee muun muassa Jumalan tiedon ja tahdon luonnetta, kaikkivaltiutta ja predestinaatiota.

Teokseen sisältyy suomentajan laaja johdanto, joka asettaa Tuomaan teoksen historialliseen yhteyteensä. Lukijan avuksi suomennokseen on laadittu myös perusteelliset selitykset.

 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523452275
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 11.2
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2312uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.