Antiikista Bysanttiin

Seppälä, Serafim

Mitä unet ovat, ja kuinka kristinusko muutti suhtautumista niihin? Miksi suudelma kiinnosti kirkkoisiä niin paljon? Miten myöhäisantiikissa tultiin toimeen ilman sellaisia käsitteitä kuin rasismi, identiteetti tai seksuaalisuus? Varhaiskirkon ajattelijat kirjoittivat paljon myös ei-opillisista, elämänläheisistä aiheista, kuten ystävyydestä, unista ja eläimistä. Moni meille tavallinen asia miellettiin myöhäisantiikissa ja varhaiskirkossa toisin kuin nykyään. 

Antiikista Bysanttiin lähestyy elämänfilosofisten teemojen kautta moniuskontoisen myöhäisantiikin murrosta kristilliseksi Bysantiksi. Kristinusko oli 300-luvun alussa vielä pieni, sulkeutunut ja marginaalinen vähemmistö, mutta vain vuosikymmeniä myöhemmin, 400-luvulla, voitiin jo puhua vallitsevasta kristinuskon yhtenäiskulttuurista. Teos selvittää, miten jättimäisen imperiumin kulttuuri voi muuttua toisenlaiseksi parin sukupolven aikana, vieläpä ilman valloituksia. 

Antiikista Bysanttiin avaa uusia ovia kristinuskon aatteenluojien ajatteluun. Kansainvälisestikin ainutlaatuinen teos tarjoaa lukijalle uutta tietoa, tuoreita näkökulmia sekä oivalluksia ja ahaa-elämyksiä. 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523451421
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 91.17
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Tiedekirjauutuudet

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.