Kartesiolaisia mietiskelyjä

Husserl, Edmud

Saksalainen filosofi Edmund Husserl (1859-1938) piti kehittämäänsä fenomenologiaa filosofisena vallankumouksena - mutta miten saada muutkin vakuuttumaan asiasta? Alun perin vuonna 1931 ranskaksi ilmestynyt Kartesiolaisia mietiskelyjä on Husserlin tunnetuimpia yrityksiä esitellä ajatteluaan lukijakunnalle, jolle se ei ole entuudestaan tuttua.

Teoksen nimi viittaa modernin filosofian isäksi kutsutun Rene Descartesin tutkielmaan Mietiskelyjä ensimmäisestä filosofiasta. Descartesin tavoin Husserl etsii ehdottoman varmaa tietoa ja pyrkii luomaan uuden ”ensimmäisen filosofian”, universaalin tieteen, johon kaikki erityistieteet voisivat nojata. Uuden ajan filosofian valtavirtaa seuraten myös Husserl paikantaa varman tiedon lähteen tietoisuuteen itseensä, subjektiin, mutta radikalisoi samalla aiemmat käsitykset subjektiudesta.

Tietoisuuden eri tasojen ja kerrostumien erittelyn ohella Kartesiolaisten mietiskelyjen keskeistä antia ovat tutkimukset intersubjektiivisuuden mahdollisuudesta sekä fenomenologisen filosofian metodin eli fenomenologisen reduktion tarkastelu.
Kirjailija: Edmund Husserl
Kääntäjä: Markku Lehtinen
Alaotsikko: Johdatus fenomenologiaan
ISBN: 9789523451315
Kieli: Suomi
Paino: 398 grammaa
Julkaistu: 2021-01-01
Kustantaja: Gaudeamus
Sivumäärä: 228

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523451315
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 11.5
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Filosofia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.