Varhaismodernin yhteiskunnan historia: Lähestymistapoja yksilöihin ja rakenteisiin

Toivo, Raisa Maria & Riikka Miettinen (toim.)

Varhaismoderniin ajanjaksoon 1500-luvulta 1800-luvulle mahtui paljon muutakin kuin siirtomaavalloituksia, uskonnollisia ristiriitoja sekä tieteellisiä mullistuksia. Millä tavalla esimerkiksi sukupuoli, sääty, ammattiasema ja etnisyys muovasivat yksilöitä, yhteiskuntaa ja niiden vuorovaikutusta? Niin sanotussa uudessa yhteiskuntahistoriassa ihminen ja toimija nostetaan esiin isojen rakenteiden rinnalla.
Teos tarjoaa läpileikkauksen siitä, mitä varhaismodernin yhteiskuntahistorian tutkimus tällä hetkellä on ja mihin se on menossa. Tutkimuksellisia avauksia sekä metodologisia ja teoreettisia lähestymistapoja pohtivassa kirjassa tarkastellaan muun muassa vammaisuutta ja vajaakuntoisuutta, 1700-luvun demokratiakehitystä sekä yrittäjyyttä.
Varhaismodernin yhteiskunnan historia -teoksen lähtökohtana on ajatus, että maailma ja yhteiskunta eivät ole samanlaisia kaikille ja että ihmisten sosiaalisten identiteettien moninaisuuden huomioon ottaminen rikastuttaa historiallista analyysia.

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523451223
Kirjastoluokka: 91.7
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Gaudeamus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.