Kuuluisan kuoleman varjo: Miksi Kyllikki Saaren murha ei unohdu

Saari, Juho

Kyllikki Saari katosi jäljettömiin toukokuisena sunnuntai-iltana vuonna 1953 matkalla hengellisestä nuorisotilaisuudesta kotiin. Pitkän etsinnän jälkeen ruumis löydettiin suohon haudattuna. Nuoren naisen väkivaltainen kuolema järkytti koko Suomea, ja hautajaisiin osallistui parikymmentätuhatta surijaa. Vaikka tutkimuksiin värvättiin maan etevimmät rikospoliisit, tapaus jäi selvittämättä.

Kuuluisan kuoleman varjo on keskusrikospoliisin hallussa olevaan esitutkinta-aineistoon perustuva tutkimus tapahtumasarjasta, joka käynnistyi 17-vuotiaan Kyllikki Saaren katoamisesta. Siinä käydään läpi sekä tärkeimmät että mielikuvituksellisimmat tutkintalinjat eri epäiltyineen mutta myös tutkinnan kuluessa tapahtuneet erehdykset.

Samalla murhaa tarkastellaan 1950-luvun suomalaisten jaettuna kokemuksena. Se synnytti valtavan huhumyrskyn, jota tiedotusvälineet lehdistön johdolla ruokkivat. Ilma oli sakeanaan juoruja, ilmiantoja ja vääriä todistuksia. Ihmiset raportoivat poliisille murhaan liittyvistä unistaan ja etsivät vastauksia selvännäkijöiltä. Tapahtuma aiheutti aikalaisten keskuudessa kollektiivisen ahdistuksen.

Tämä kirja ei paljasta syyllistä, mutta se kertoo, miksi murha on vanginnut suomalaisten mielet seitsemän vuosikymmenen ajan.

Juho Saari, VTT, dos., on sosiaali- ja terveyspolitiikan professori ja yhteiskuntatieteiden tiedekunnan dekaani Tampereen yliopistossa.

 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523450936
Kirjastoluokka: 30.1
Lajityyppi: Rikos ja jännitys
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Gaudeamus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.