Silver
Ei saatavilla

Silver

Ylöstalo, Hanna

Fyra flick-kvinnor glider mellan den bekymmersfria tillvaron i en Corolla på väg på hemmafest, och vuxenlivet där de tvingas ta ansvar för sina handlingar. Huvudpersonen Silver har flyttat bort från byn, till en stad hon inte känner till. Hon borde leva "det nya livet" men allt känns tomt, och hon och Cami har inte pratat på en hel vecka. 

I den nya staden finns universitetet, ett tomt kylskåp och Tuukka som sitter på en inglasad balkong uppe på tionde våningen. Kvar i byn finns träsket, Armi och det onda samvetet. I byn finns också Cami. Cami och Silver har delat det viktigaste sen de var små, tillsammans med Senja som är alldeles för bra för dem, och Maya som gör allting till en tävling. Men nu är allt annorlunda. 

Silver är Hanna Ylöstalos debutroman om kvinnlig vänskap, att växa upp och lämna flicklivet bakom sig. Viktiga teman i romanen är klasskillnader, dikotomin landsbygd/storstad, och personlig frigörelse. Det handlar om att lösgöra sig från en grupptillhörighet, och för första gången få syn på sig själv. 

Hanna Ylöstalo (f. 1992) är litteraturvetare, redaktör och skribent, hemma från Sibbo och bosatt i Helsingfors. Ylöstalo har skrivit skönlitterärt för Tidskriften Kontur, Posterstories och antologierna Hästar och Människohundarna. 

Kustantaja: Förlaget
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523332669
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 84.31 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.