Teatterin tyylilajit

Kilkku, Elina

Miten tiettyä tyylilajia edustava näytelmä tulisi ohjata? Miten tyylilajeja opetetaan? Mitä kaikkea muuta kuin todellisuutta jäljittelevää realismia teatteri voi olla?

Teatterin tyylilajit on erityisesti ohjaajille ja teatteriopettajille suunnattu teos, jossa esitellään länsimaisen teatterihistorian tärkeimmät tyylilajit: antiikin Kreikan tragedia, komedia eli farssi, karnevalismi ja commedia dell’arte, William Shakespearen teatteri, ekspressionismi, eeppinen teatteri, Antonin Artaud’n teatteri sekä absurdi teatteri.

Teatterin tyylilajit tarjoaa vihdoinkin kattavan ja käytännönläheisen tyylilajien työkalupakin suomalaisille teatterintekijöille. Kirja sisältää tietoa kunkin tyylilajin ominaispiirteistä ja historiallisesta kontekstista sekä runsaasti uusia, tätä kirjaa varten luotuja näyttelijäntyön harjoitteita.

Elina Kilkku (s.1980) on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja ja filosofian maisteri. Hänen pääaineensa Helsingin yliopistossa oli teatteritiede. Kilkku työskentelee teatteriohjaajana, näytelmäkirjailijana ja teatteriopettajana. Hän on paitsi opiskellut teatterihistoriaa yliopistossa myös toteuttanut tyylilajikokeiluja ohjauksissaan. Turun Ylioppilasteatteriin hän ohjasi vuosina 2008 - 2011 Työelämä-trilogian, joka herätti henkiin Brechtin eeppisen teatterin, commedia dell’arten ja saksalaisen 1920-luvun ekspressionismin. Hänen ohjauksiaan on nähty myös Suomen Kansallisteatterissa ja Teatteri Takomossa. Kilkulta on ilmestynyt aiemmin kaksi kirjaa: Äideistä paskin 2014 sekä Onks tää normaalii? ja muita tarinoita 2017

Kustantaja: Atrain & Nord
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523152755
Ilmestymisvuosi: 2017

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen8
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.