Marian katse
Ei saatavilla

Marian katse

Ylimartimo, Sisko

Maria, Jeesuksen äiti, on kristikunnan tunnetuin nainen. Henkilönä hänestä kuitenkin tiedetään vain vähän. Marian katse valottaa hänen elämänsä ohella hänen ympärilleen syntynyttä kulttia sekä monitahoista kertomus- ja kuvatraditiota. Legendat, perimätieto ja kansanhurskaus ovat lisänneet Neitsyt Mariaan mielikuvituksellisia piirteitä ja symboliikkaa. Hänessä on nähty ylivertainen auttaja, esirukoilija ja lohduttaja, luontoemo, kukkien madonna ja taivaan kuningatar. Islam ja kansanrunous ovat luoneet hänestä omat tulkintansa. Kuvataiteilijat ovat heijastaneet Mariaan aikakautensa esteettisiä ihanteita ja uskonnollisia käsityksiä. Madonnassa on haluttu ennen kaikkea kuvata naista ja äitiä, jolla oli lapsestaan iloa ja surua.  
Tietokirjailija Sisko Ylimartimo on kirjoittanut kuvataiteesta, saduista, fantasiasta ja nuorisokirjallisuudesta, jota hän on myös suomentanut.  

Kustantaja: Avain
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523042865
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 22.3

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.