Ebba, kuningattaren sisar

Lahtinen, Anu

Ensimmäinen 1500-luvun naisesta kertova suomalainen elämäkerta kuvaa, miten perhe ja valtakunta liittyivät yhteen. 

Noin nelikymmenvuotiaana Ebba Stenbock oli saattanut hautaan niin miehensä kuin puolet lapsistaan. Puoliso, Suomen pelätyin mies Klaus Fleming, oli kuollut kukistettuaan nuijasodan kahakat. Serkku Kaarle oli anastanut vallan Ruotsin puolella valtakuntaa, ja hänen joukkonsa hyökkäisivät pian Turun linnaan. Pystyisikö Ebbaa nyt suojelemaan edes hänen sisarensa Katarina, Ruotsin entinen kuningatar? 

Ebba, kuningattaren sisar kertoo Ebba Stenbockin (k. 1614) elämänmittaisesta tiestä Turun linnan puolustajaksi vuonna 1597 sekä yhteenoton seurauksista. Stenbockin ja Flemingin sukupiirit olivat valtakunnan mahtavimpia, ja niitä myllersivät poliittiset riidat, omaisuustakavarikot ja maanpetturuustuomiot. Yhden naisen kautta hahmottuu, millaista oli elämä 1500-luvun lopun kuohuvassa maailmassa. 

Kun Kaarlen joukot saapuivat, Ebba-rouva päätti seistä oikean kuninkaan puolella. Olihan hän edelleen ylhäisen perheen tytär, pelätyn johtajan leski ja kuningattaren sisar. 


FT, dosentti Anu Lahtinen (s. 1975) on Suomen ja Pohjoismaiden historian apulaisprofessori Helsingin yliopistossa ja Historiallisen Aikakauskirjan päätoimittaja. Lahtinen on erikoistunut Ruotsin ajan historiaan sekä sosiaali- ja sukupuolihistoriaan. Häntä on kiinnostanut menneisyyden naisten toiminta aina väitöskirjasta (2007) saakka.  

Kustantaja: Atena
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523007475
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 92.3
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Suomen historia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.