Virtaavan veden sukua

Mpoyi, Kayo

Adi-tyttö asuu perheineen Dar es-Salaamissa Tansaniassa. Isä pitää kotona ankaraa kuria, ja pian isosisko karkaa pois ja kotiin jää vain sairas Mai, joka on saanut nimensä kongolaiselta isomummulta.
Suulliset sukutarinat ovat perheen rikkaus. Samalla ne siirtävät isomummun kokemat siirtomaa-aikajulmuudet eteenpäin. Lapselle on silti raskaampaa kantaa häpeää ja syyllisyyttä. Kun alakerran mies väijyy kotona leikkivä siskoksia, pitää Adin oppia erottamaan, milloin seksi on väärin ja milloin se on erityisen väärin.
1980-luvulle ajoittuva romaani pohtii, miten vanhempi säilyttää yhteyden aikuistuvaan lapseen ja mitä seuraa heräävän seksuaalisuuden vaientamisesta. Vaikka isä haluaa suojella lapsiaan, kantaa Adi jo salaisuuttaan ja etsii sanoja kuvatakseen kaiken tarkasti ja oikein.

Tukholmalainen Kayo Mpoyi (s. 1986) on ammatiltaan kirjailija, mediatuottaja ja kuvittaja. Virtaavan veden sukua on hänen esikoisromaaninsa, ja sen taustalla kaikuvat Mpoyin suvun kertomukset Tansaniasta.

 

Kustantaja: Atena
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523006072
Ilmestymisvuosi: 2020

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.