Hyökkäyksen edellä - kaukopartio Kannaksella kesällä 1941
Ei saatavilla

Hyökkäyksen edellä - kaukopartio Kannaksella kesällä 1941

Porvali, Mikko

Sota on syttymässä kesällä 1941. Suomen Päämaja aloittaa uhkarohkean operaation, jonka tarkoituksena on kerätä tietoa puna-armeijan miehittämältä Kannakselta sekä häiritä vihollisen rautatieliikennettä. Tehtävän saa johdettavakseen Suomen kokenein välirauhan vakoilija, kersantti Ilmari Tolvanen.

Kahdeksan Kannaksella varttunutta sotilasta lähetetään kotiseudulleen selvittämään, millainen vastus odottaa hyökkäykseen valmistautuvaa kenttäarmeijaa. Ensimmäinen suomalainen erikoisjoukko-operaatio on menestys mutta venyttää miesten sietokyvyn äärimmilleen. Vain viisi kaukopartiomiestä palaa kotiin.

Retkeltä palanneita miehiä haastatellaan radioon, sillä onnistuneesta operaatiosta halutaan tehdä propagandaa. Menestys ei kuitenkaan ole niin täydellinen kuin tiedotusvälineet haluaisivat kertoa. Nauhan julkaiseminen kielletään, ja se hautautuu vuosikymmeniksi Yleisradion arkistoon.

Hyökkäyksen edellä on jännittävä tosikertomus jatkosodan ensimmäisiltä päiviltä. Sotahistorioitsija Mikko Porvali kuvaa operaatioon osallistuneita kaukopartiomiehiä sekä retken tavoitteita, toteutusta ja merkitystä tarkemmin kuin suomalaisessa sotakirjallisuudessa on tapana. Rehellinen ruohonjuuritason sota-kuvaus ei kaihda arkojakaan aiheita: kaukopartion silmittömän fyysisen rasituksen ohessa kuvataan niin venäläissiviilien surmaamista kuin partiotoverin jättämistä vihollisen väijytyksessä.

Kustantaja: Atena
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789523001763
Ilmestymisvuosi: 2015
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Tietopokkarit

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.