Vierashuone

Garner, Helen

Vaikuttava romaani ystävyydestä, myötätunnosta ja elämän rajallisuudesta

Kun Helen sijaa vuodetta ystävälleen Nicolalle, hän ei osaa aavistaa, mitä on edessä. Hän on tarjonnut vierashuoneensa syöpäsairaalle Nicolalle hoitojen ajaksi, ja viikkojen kuluessa Helenistä tulee Nicolan sairaanhoitaja, psykologi ja suojelusenkeli mutta myös suorapuheinen arvostelija. Itsepäisen toiveikas Nicola uskoo selättävänsä sairauden, mutta Helen herää öisin vieraansa itkuun ja haluaa tämän myöntävän, että aikaa ei ole paljon.

Vierashuone kuvaa taitavasti kahta voimakastahtoista naista, jotka vuoroin löhöävät toverillisesti sohvalla, vuoroin paiskovat ovia yrittäessään selvitä tilanteessa, jonka edessä kumpikin on peloissaan. Missä menee auttamisen raja? Onko Helenillä oikeus puuttua ystävänsä elämään - ja lopulta kuolemaan?

Vierashuone on tulvillaan myötätuntoa, viisautta ja lämpöä. Palkittu ja kriitikoiden ylistämä teos on hienopiirteinen muotokuva kahden naisen ystävyydestä ja elämän rajallisuudesta. Helen Garnerin (s. 1942) romaani voitti ilmestyessään kolme Australian tärkeää kirjallisuuspalkintoa, ja muun muassa Daily Mail, Observer, Sunday Times, Guardian ja Independent valitsivat sen vuoden parhaaksi kirjaksi. Romaanin oikeudet on myyty 18 maahan.

Kustantaja: Atena
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523001114
Ilmestymisvuosi: 2015
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.