Kuin taivasta koskettaisi
Ei saatavilla

Kuin taivasta koskettaisi

Ekberg, Jari

Jalkapallon maailmanmestaruudesta on pelattu yli 80 vuotta, ja kisoista on tullut lähes elämää suurempi ilmiö. Kisahistoria alkoi vuonna 1930 Uruguayssa, jonne kokoontui 13 joukkuetta kamppailemaan maailmanmestaruustittelistä. Amatööripelaajat ottivat vapaata päivätöistään, ja Euroopasta lähti pitkälle matkalle vain neljä joukkuetta. Viimeisin lopputurnaus pelattiin 2010 Etelä-Afrikassa, johon osallistui huippuammattilaisia 32 maasta. Uruguayn ja Etelä-Afrikan väliin jää 17 erilaista turnausta, joista kullakin on ollut huippuhetkensä ja yllätyksensä.

Kuin taivasta koskettaisi kertoo MM-lopputurnausten tarinan. Turnausten taustalla on nähty poliittisia jännitteitä, kuten kyräilevien eurooppalaisten maiden kohtaamiset Ranskassa 1938 tai vuoden 1970 kisoja edeltänyt ”jalkapallosota” El Salvadorin ja Hondurasin välillä. Kulisseissa on vaikutettu monin tavoin sekä peleihin itseensä että suurkisojen kehityssuuntaan. Kirjan pääosassa ovat kuitenkin itse peli ja ikimuistoisimmat ottelut: jännitysnäytelmät, murskatappiot, yllätysvoitot, joukkueet, valmentajat ja pelaajat.

Tilasto- ja nippelitietoakaan ei unohdeta: kirjasta saa esimerkiksi tietää, kuka on pelannut MM-finaalit kahden eri maan paidassa tai kuka teki ensimmäinen hattutempun kaksissa kisoissa.

 

Kustantaja: Atena
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523000490
Ilmestymisvuosi: 2014

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.