Leijonakuningas

Mennander, Ari

Numminen on suomalaisen jääkiekkoilun suurmies ja lajin historian merkittävin yksittäinen vaikuttaja. Suuret ikäluokat muistavat Kallun. Nuorempien on aika tutustua Leijonakuningas Kalevi Nummiseen. On korkea aika saada hänen tarinansa esiin ja äänensä kuuluviin. 

Kalevi Nummisen ura suomalaisessa jääkiekkoilussa on ainutlaatuinen. Numminen oli huipputason pelaaja, valmentaja, johtaja ja välinevalmistaja. Nummisen saavutukset hakevat vertaistaan, mutta hänen merkityksensä Suomi-kiekolle on paljon enemmän kuin niiden summa. 

Numminen oli innovatiivinen uudistaja, jonka intohimoinen suhtautuminen lajinsa kehittämiseen sen kaikilla osa-alueilla oli täysin poikkeuksellista koko suomalaisen urheilun mittakaavassa. Kallu halusi tehdä kaiken paremmin ja eri tavalla kuin mihin oli totuttu: harjoitella, kehittää ja myydä mailoja, pelata, valmentaa, johtaa, uudistaa ja brändätä. 

Numminen loi valmentajana pohjan Tapparan ja Leijonien päävalmentajana koko suomalaisen jääkiekkoilun pelilliselle identiteetille sekä mullisti lajin toimintatavat Suomessa. Kahdeksan Suomen mestaruuden Numminen perusti jo 19-vuotiaana oman Montreal-mailamerkin sekä yrityksen, josta kasvoi kansainvälinen menestystarina. Numminen luotsasi yhdessä Mikko J. Westerbergin kanssa Tapparan ensimmäisenä suomalaisseurana puoliammattilaisuuteen ja oli näin luomassa pohjaa SM-liigan ja nykyisen täysammattilaisuuden synnylle. 

Leijonakuningas on Nummisen testamentti suomalaiselle jääkiekkoilulle ja pakollinen hankinta kaikille kiekkoperheille. Kirja auttaa ymmärtämään, mihin lajin lopullinen nousu maailman huipulle perustui. Nummisen tarina antaa myös vastauksen kysymykseen, miksi juuri Numminen on Leijonakuningas. 

Ari Mennander (s. 1965) on media-alan yrittäjä ja palkittu tietokirjailija. Hänen teoksiaan ovat muun muassa Hjallis Harkimon, Jari Kurrin ja Teemu Selänteen elämäkerrat. Mennander on voittanut Vuoden urheilukirja -palkinnon kahdesti sekä Urheilugaalan Vuoden urheilukulttuuriteon Uno-pokaalin Teemu-kirjallaan, joka oli vuoden 2014 myydyin kirja. 

Kustantaja: Docendo
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789522918604
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.