Myyttien muotoilija Taiteilijan omaelämäkerta

Weckström, Björn

Monipuolisen taiteilijan muotokuva, jossa Björn Weckström tarkastelee omaa matkaansa avoimesti ja lempeällä katseella. 
Kuvanveistäjä ja korumuotoilija Björn Weckströmin jo yli 60 vuotta jatkunut ura hakee vertaistaan: yli 1500 uniikkia korua, veistosta ja maalausta, kymmeniä näyttelyitä ja luentoja ympäri maailmaa. Miten hänestä tuli yksi kansainvälisesti menestyneimpiä taiteilijoitamme, jonka käsissä niin kulta, hopea, pronssi, marmori, lasi kuin akryylikin ovat saaneet upeat, veistokselliset muotonsa? 

Omaelämäkerrassaan Björn Weckström kertoo teostensa synnystä ja niiden vastaanotosta sekä uransa kiinnostavista käänteistä. Hän on ollut taiteilijana oman tiensä kulkija, jonka teokset ovat usein olleet aikaansa edellä. Suurelle yleisölle tutuimpia lienevät kultaiset Lapponia-korut ja Star Wars -elokuvassa prinsessa Leian kaulassa nähty hopeinen Planetaariset laaksot. Täysin toista kokoluokkaa edustavat suurikokoiset ihmistä kuvaavat pronssiveistokset, joista monet ovat syntyneet antiikin myyttien innoittamana hänen Italian studiossaan. 

Björn Weckström muistelee myös työtovereitaan ja ystäviään, joihin lukeutuvat muun muassa Kaj Frank, Tapio Wirkkala, Aulis Blomstedt, Tove Jansson, Christer Kihlman, Okko Kamu ja Aulis Sallinen. Oman erityisen paikkansa tarinassa saavat jo pienenä poikana syntynyt rakkaus purjehtimiseen sekä hänen elämänsä naiset.  

Kustantaja: Bazar
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789522796066
Ilmestymisvuosi: 2018
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 4
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.