Piika

Koskinen, Mervi

Nuori ja kyvykäs, mutta elämän sivuraiteelle eksynyt Elina onnistuu saamaan paikan karjanhoitajana nuoren ja vanhan isännän hallitsemassa Vaskian kartanossa. Vaskia on ollut aina kovan talon maineessa, enempää piikoja kuin eläimiäkään ei ole kohdeltu hyvin. Elina sen sijaan kiintyy hoitamaansa karjaan. Hän on valmis uhraamaan paljon ja antaa myös käyttää itseään monin tavoin hyväksi saadakseen eläimille paremmat olot. 

Piika on moderni versio vanhoista Suomi-filmeistä, lukijaa viedään tunnetilasta toiseen. 2000-luvun piian asema on hankala tilalla, joka ei ole seurannut aikaansa. Tahdonvoimien taistelu Elinan ja vanhanisännän Oven välillä johtaa siihen, että Elina-piika tulee sysänneeksi nuoremman isännän Tuomaksen todelliseen vastuuseen talosta. Talon ainoana naisena Elina ohjailee isäntien mieliä joskus melko kyseenalaisinkin keinoin.

Ajankohtainen eläinsuojeluteema kulkee punaisena lankana läpi romaanin. Elina kiinnittää huomiota moniin epäkohtiin, joihin parhaillaan kehitetään EU:n tasolla parannuksia. Piika on myös selviytymistarina, joka kertoo nuoren naisen irrallisuudesta, seksuaalisuudesta, paikkansa etsimisestä ja myös alkoholismin kanssa kamppailemisesta. Vaihtuvat olosuhteet nostavat Elinasta esiin vahvuuksia, joiden olemassaolosta hän on ollut tuskin tietoinen.

Piika on useammissa kirjoitus- ja novellikilpailuissa palkitun hollolalaisen Mervi Koskisen (s. 1968) esikoisromaani. Hän on opiskellut filosofiaa Tampereen yliopistossa ja biologiaa Oulun yliopistossa.

Kustantaja: Arktinen banaani
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789522704375
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.