Väärän lipun alla

Parkkari, Jukka

Venäjän sotilastiedustelun GRU:n johtokollegioon kuuluva kenraali B. on vihdoinkin keksinyt, miten tunkeutua Suomen vastavakoiluelimiin ja samalla napata erävoitto oman talon sisäisessä valtataistelussa. Kenraali kunnioittaa suuresti Suomen pääesikunnan tutkintaosaston eli sotilasvastavakoilun ovelaa päällikköä, mutta uskollisuus äiti-Venäjää kohtaan ajaa ylitse vanhojen hyvien Helsingin-muistojen. Turun seudulla toimivasta uusnatsiryhmästä venäläiset saisivat hyödyllisen kortin operatiiviseen peliinsä. 

Tutkintaosaston tarmokas nuori naistyöntekijä lähetetään kurssille Ranskaan. Pariisissa hänen kameraansa tallentuu muutakin kuin turistinähtävyyksiä. Brittien ulkomaantiedustelu puolestaan salakuljettaa venäläisloikkaria halki Suomen. Operaation varmistamiseksi MI6:n Suomen asemaa johtava lady joutuu käymään kauppaa tutkintaosaston päällikön kanssa.

Jukka Parkkarin 1990-luvun alusta käynnistyneen Suomen vastavakoilua kuvaavan romaanisarjan yhdeksännessä osassa on ehditty vuoteen 2003. Yhteydet tämän päivän Euroopan turvallisuusongelmiin ovat kiistattomat, kuten myös tekijän asiantuntemus tiedustelun maailmasta. Sarjan uutuusteoksessa toimitaan lopulta paitsi väärän lipun, myös Suomenlahden pinnan alla tämä kaikki Parkkarille ominaisella vakavien tosiseikkojen, kekseliäisyyden ja huumorin yhdistelmällä.

Jukka Parkkari (s. 1945) on päätoimittaja ja kirjailija, jonka erityisalaa ovat Suomen puolustusvoimien ja turvallisuusorganisaatioiden toiminta. Tunnustuksena merkittävästä tiedonvälitystyöstä hänelle on myönnetty Valtion journalistipalkinto sekä vapaudenristi ja sotilasansiomitali.

Kustantaja: Arktinen banaani
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789522702999
Ilmestymisvuosi: 2016
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Rikos

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 6
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.