Setä Pim-Pom

Löfving, Hjalmar

Hjalmar Löfving (1896-1968) kuului suomalaisen sarjakuvan, animaation ja lastenviihteen pioneereihin. Tunnetuimman hahmonsa Olli Pirteän lisäksi Löfving piirsi Pörröpää-Iivaria, Pekka Pontevaa, Tommi Typykkää, Mikko Tarmokasta ja kirjaimellisesti kymmeniä muita sarjakuvia.

Setä Pim-Pom Hjalmar Löfvingin kummat kuvat avaa ikkunan aikaan, jolloin lastenlehtiä luettiin innokkaasti ja niiden kehittävään ja sivistävään vaikutukseen uskottiin. Pilapiirtäjänä aloittaneesta Löfvingistä tuli nopeasti Suomen tuotteliain lastenpiirtäjä. Hyväntuulisten ja viivaltaan persoonallisen pyöreiden sarjakuvien lisäksi hän loihti kuva-arvoituksia lehtien tehtäväsivuille, esiintyi Suomen ensimmäisissä lasten TV-ohjelmissa kuten Niksulan TV:ssä ja kiersi tapaamassa lapsia Säästöpankin Lipas-setänä.

Sarjakuvamuseo ry. on tuottanut Löfvingin urasta taidenäyttelyn, joka nähdään tänä ja ensi vuonna useissa Suomen gallerioissa ja museoissa.

Ville Hännisen (s. 1976) monialaiseen tuotantoon kuuluu muun muassa Sarjatulta! Sota-ajan suomalaiset pilapiirrokset ja sarjakuvat Jussi Karjalaisen kanssa. Teos oli Suuren Journalistipalkinnon ehdokkaana vuonna 2015.

Kustantaja: Arktinen banaani
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789522702937
Ilmestymisvuosi: 2016
Kirjastoluokka: 85.3
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Sarjakuvat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.