Suleika avaa silmänsä

Jahina, Guzel

Suleika asuu pikkukylässä miehensä ja tämän äidin Käärmenoidan kanssa. Elämältä ei ole paljon odotettavaa, Käärmenainen pitää siitä huolen. Suleika on haudannut jo neljä pientä tytärtään. Talvi tuntuu raskaana nietoksena, joka pitää aurata askareiden tieltä.

Kaikki muuttuu, kun kommunistit ajavat kulakit kodeistaan. Suleikan mies tapetaan ja Suleika karkotetaan, ja alkaa hirvittävä matka Siperiaan. Pakkosiirretyt leiriytyvät Angara-joen rannalle. Leirin jakavat muut karkotetut ja synkkä Ignatov, Suleikan miehen murhaaja. Guzel Jahinan ilmaisuvoimaisessa romaanissa ihmiset ovat riisuttuja sieluja, jotka kohtaavat toisensa epätavallisissa olosuhteissa. Kun on kyse elämästä ja kuolemasta, ihmisten välillä ei ole raja-aitoja. Tulevaisuudessa kumottaa katkera onni.

Suleika avaa silmänsä on voittanut lukuisia palkintoja Venäjällä, mm. Big Book Award, Yasnaya Polyana Award ja Best Prosaic Work of the Year. Se oli myös Russian Booker Prize -ehdokas. Romaanin käännösoikeudet on myyty 15 maahan.

Kustantaja: Into
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789522646408
Ilmestymisvuosi: 2016
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen6
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.