Perustulon aika
Ei saatavilla

Perustulon aika

Perkiö, Johanna

Perustulo on välttämätön uudistus. Miten se toteutetaan? Millainen on yhteiskunta, jossa maksetaan riittävä perustulo jokaiselle? Lennähtääkö nuoriso perustulon turvin surffaamaan Balille? Murskaantuuko ay-liikkeen neuvotteluvoima tai saako hyvinvointivaltio lopullisen saattohoidon? Poistuvatko ihmisten syrjintä ja kontrolli? Kuinka tulevaisuuden perustulon yhteiskunta tukee luovuutta, yritteliäisyyttä, ihmisten oikeuksia tai ympäristön kestävyyttä? Perustulo kaikille! -pamfletissa etsitään keinoja perustulon toteuttamiseen Suomessa. Se on ensimmäinen suomenkielinen teos, jossa idea viedään yleistasoista esittelyä pidemmälle.

Kirjan kirjoittajat ovat tutkijoita, aktivisteja ja poliitikkoja. Jouko Kajanoja hahmottelee perustulon vaikutuksia sosiaali- ja työllisyyspolitiikkaan, Laura Tuominen pohtii perustuloa feministisestä näkökulmasta ja Simo Ruottinen tuo esiin vaikutukset yrittäjien elämään. Maija Julkunen käsittelee nykyiseen hyvinvointimalliin sidottuja poliittisia ja institutionaalisia esteitä.

Jukka Peltokoski, Tero Toivanen ja Mikko Jakonen hakevat prekariaattiliikkeestä kipinää työtaisteluihin. Jussi Ahokas pohtii funktionaalista rahoitusmallia ja Jan Otto Andersson perustuloa osana talouskasvusta vapaata degrowth-yhteiskuntaa.

Kustantaja: Into
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789522641304
Ilmestymisvuosi: 2012
Kirjastoluokka: 37

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.