Luvaton norjalainen

Amelie, Maria

Maria Amelien pakeni vanhempineen Ossetiasta, kun hän oli vasta lapsi. Hänen vanhempiensa turvapaikka-anomus hylättiin, ja perhe päätti mennä maan alle. Siitä alkoi Maria Amelien merkillinen kaksoiselämä, jota kesti 8 vuotta.

Asuttuaan lähes vuoden vastaanottokeskuksessa Marian onnistuu päästä kouluun. Siitä alkaen hän elää normaalia muistuttavaa elämää. Hän oppii kielen, aloittaa opiskelun ja saa paljon ystäviä. Pitkiksi ajoiksi hän voi unohtaa pelkonsa maasta karkotuksesta, ja hän on onnellinen. Hän suorittaa yliopiston loppututkinnon.

Toisaalta hänen on työskenneltävä pimeästi siivoojana, hän ei voi käyttää omaa nimeään eikä hän saa omaa pankkitiliä, verokorttia tai henkilöllisyystodistusta. Hän ei voi suunnitella tulevaisuutta eikä toteuttaa unelmiaan. Hänen ainutlaatuinen tarinansa kertoo siitä, millaisia seurauksia turvapaikkapolitiikalla voi olla yksittäiselle ihmiselle.

Kirjan ilmestyminen nosti Maria Amelien julkisuuden valokeilaan Norjassa ja suuntasi huomion paperittomiin maahanmuuttajiin ja heidän oikeuksiinsa. Hänen tarinansa johti laajaan julkiseen väittelyyn ja mielenosoituksiin.

Norjan poliisi pidätti 25-vuotiaan Maria Amelien tammikuussa 2011 Norjan siirtolaislakien rikkomisesta, ja hänet karkotettiin Venäjälle, jossa häneltä puuttui täysin tukiverkosto ja jossa hän ei tuntenut oloaan turvalliseksi. Tällä hetkellä Maria Amelie on Krakovan ensimmäinen vieraileva turvakaupunkikirjailija.

Kustantaja: Into
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789522640796
Ilmestymisvuosi: 2011
Kirjastoluokka: 991 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.