Paperilyhty virrassa

Hietaharju, Mikko

Millainen on hyvä valokuva? Syntyvätkö parhaat teokset pitkällisen sommittelun tuloksena, vai onko koskettavan valokuvan taustalla aina myös jotain selittämätöntä, jotain sanatonta? Mikä on se jokin, joka erottaa taidokkaat mutta tyhjiksi jääneet otokset niistä, jotka meidät todella pysäyttävät?

Mikko Hietaharjun teos on kiehtova matka valokuvien taakse, valokuvaamisen filosofiaan ja itämaisen ajattelun maailmaan. Se herättää ymmärtämään, että lopulta kaiken todellisen valokuvataiteen taustalla on hetkessä olemisen taito, intuitio, zen. Kuvaajan tehtävä ei ole muokata maailmaa, vaan tallentaa sitä herkistyen olevaiselle.

Hietaharjun pysäyttävät valokuvat rytmittävät monipuolisia esseitä, jotka käsittelevät muun muassa valokuvan merkitysten muodostumista, haikujen ja valokuvien yhteyttä sekä japanilaisia myyttejä ja kivipuutarhoja.

Mikko Hietaharju on FT, visuaalisen viestinnän kouluttaja, valokuvakriitikko ja valokuvataiteilija. Hän työskentelee Jyväskylän aikuiskoulutuskeskuksessa kouluttajana.

Kustantaja: Basam
Sidosasu:
ean: 9789522603050
Ilmestymisvuosi: 2014
Kirjastoluokka: 173
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2306Basam Books

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.