Tie
Ei saatavilla

Tie

McCarthy, Cormac

Pimeä, tuhkan peittämä maisema. Puut ovat lehdistä paljaat, tuulella ei ole mitä liikuttaa ja on hiljaista. Isä ja poika vaeltavat palaneen maan läpi kohti etelärannikkoa. Mukanaan heillä on vain vaatteensa, kellareista löydettyä ruokaa, pistooli – ja toisensa.

Mestarillisen lakonisesti, vähäeleisyyden voimaan luottaen Cormac McCarthy kuvaa kahden ihmisen arkea maailmassa, jossa elämä on elämisen arvoista vain vaivoin. Kuten lumihiutaleet putoilevat mustaan maahan kuin armon muistutuksena, laskeutuvat sanat tämän romaanin sivuille. José Saramagon ja Samuel Beckettin romaaneihin verrattu Tie luo katseen allegoriseen, mutta mahdollisen kautta realistiseen maailmaan.

Kymmenen teosta julkaissutta Cormac McCarthya pidetään yhtenä merkittävimmistä amerikkalaisista nykykirjailijoista. 75 ikävuodestaan hän on asunut yli 25 vuotta Tennesseessä ja Texasissa. Häntä pidetäänkin erityisesti tämän päivän etelän rajaseutujen maiseman ja usein väkivallan leimaaman elämän kuvaajana. Maailmanmaineeseen hän nousi voitettuaan National Book Award -palkinnon kuudennella romaanillaan All the Pretty Horses, joka tunnetaan meillä elokuvana. McCarthylta on aiemmin suomennettu kaksi teosta, Matka toiseen maailmaan (The Crossing) sekä Menetetty maa (No Country for Old Men), joista jälkimmäisestä tehty elokuva voitti neljä Oscaria. Tie saadaan niin ikään elokuvateattereihin vuonna 2009.

Kustantaja: LOISTOpokkarit
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789522390639
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.