Vihan veljet ja kansallinen identiteetti (yhteisnide) Vihan veljistä valti

Klinge, Matti

Professori Matti Klingen 70-luvun uraauurtavat esseekokoelmat julkaistaan nyt yhteisniteenä. Vihan veljistä valtiososialismiin (1972) kuvaa suomalaisen poliittisen ajattelun muotoutumista 1910- ja 1920-luvulla. Taustalla näkyy yleinen eurooppalainen murros: kokonaisvaltaisen ja synteettisen ajattelun vaatimus kohosi analyyttisen tiedonihanteen vastapainoksi. Järki sai väistyä tunteen tieltä, ja tästä aukesi ura veren äänen kuuntelemiselle ja rotuoppien renessanssille. Teoksen keskeisen luvun teemana on venäläisvihan synnyttäminen ja sen leviäminen 1920-luvun Suomessa, ja sitä täydentää monien muiden virtausten esiintulo ideologisesti kuohuvissa ylioppilaspiireissä.

Bernadotten ja Leninin välissä (1975) puolestaan kysyy, miten suomalaisista tuli suomalaisia. Tunnettu kehotus "Olkaamme siis suomalaisia" ei ollut aikanaan mikään toteamus vaan ohjelma. Suomalaisuuden rakentaminen 1800-luvulla on punaisena lankana esseissä, joissa tarkastellaan kansan ja isänmaan käsitteitä, maiseman ja isänmaakuvan yhteyksiä, suurmieskulttia ja historiankirjoituksen kysymyksiä.

Kustantaja: Siltala
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789522341167
Ilmestymisvuosi: 2013
Kirjastoluokka: 92
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Suomen historia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.