Kieli kioskilla

Lappalainen, Hanna & Raevaara, Liisa (toim.)

Kioskit ovat kaikille tuttuja paikkoja, mutta miten arkinen asiointi kioskilla sujuu? Kieli kioskilla tarkastelee kioskiasioinnin rutiineja: miten tervehditään, miten asiakas kertoo käyntinsä syyn ja myyjä ostosten hinnan, miten maksaminen hoidetaan, missä välissä kiitetään ja miten lototaan. Kirjoittajat selvittävät, mistä aiheista kioskilla lasketaan leikkiä ja millaisia toimia selitellään. Tutkimukset perustuvat videoituihin R-kioskiasiointeihin eri puolilla Suomea. Onko asioimistavoissa eroja esimerkiksi helsinkiläisten ja itäsuomalaisten välillä tai sen mukaan, minkä ikäinen asiakas on? Entä ovatko asioinnin rutiinit kahle vai pikemminkin resurssi, jota voi käyttää vaikkapa leikittelyyn? Miten kioskilla ilmaistaan kohteliaisuutta ja mitä kohteliaisuus lopulta on?

Kirja kuvaa asiointitilanteita kioskilla, mutta tarkasteltavat kielenkäytön ilmiöt ovat yleisiä myös muissa vuorovaikutustilanteissa. Teos palvelee kielestä ja vuorovaikutuksesta kiinnostuneita tutkijoita ja opiskelijoita, ja asiakaspalvelun ammattilaisille se antaa välineitä ymmärtää asiointilanteen rakentumista ja asiakkaan kohtaamista. Kaikki kioskilla asioivat löytävät siitä katkelmia suomalaisesta arjesta ja kulttuurista. 

Kustantaja: SKS
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789522220547
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 88.2

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.