Meiju - Villi ja vakaa

Koppinen, Mari

Riemastuttava, koskettava elämäkerta.

Lämmin, rempseä ja kipeäkin tositarina siitä, kuinka helsinkiläisestä musiikkia rakastavasta nuoresta tuli koko kansan rakastama iskelmätähti. Mitä jos esiintyminen on jotain, josta ei voi saada kyllikseen? Nuori Meiju Suvas astui yleisön eteen Suosikki-lehden järjestämässä kilpailussa 1980-luvun alussa, eikä paluuta enää ollut. Sydämessä myrskysi.

Meiju on kertomus siitä, kuinka musiikki ja keikkaelämä veivät mukanaan turvattua lapsuutta Pohjois-Helsingin Tapanilassa eläneen tytön. Kilpailulavalla koetun "sähköiskun" jälkeen kaikki oli toisin. Opinnot kauppaopistossa sekä työt toimistossa ja Frederikin taustalaulajana saivat jäädä, kun ensi hitti valloitti Suomen ja Meiju sai haaveidensa ammatin. Yhtäkkiä Meiju Suvaksesta oli tullut Suomen suosituin laulaja ja diskoiskelmän moderni tulkki, jonka hittien (Tahdon sinut, Oot paha, Tää onnea on) konesoundit muuttivat suomalaista iskelmää peruuttamattomasti. Eikä 1990-luvun musiikista voisi puhua ilman jättihittiä Pure mua, joka nosti Meijun takaisin pinnalle. Musiikkihistorian ohella teos on tarina suurista pettymyksistä, rakkaudesta, äitiydestä, sitkeydestä, elämänilosta sekä urasta, joka on jatkunut menestyksekkäänä jo yli 40 vuotta.

Mari Koppinen on helsinkiläinen musiikkiin erikoistunut toimittaja. Hän on aiemmin kirjoittanut kirjat Minä olen Anna Puu (WSOY) sekä Jari Sillanpää: Paljaana (Tammi).

 

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520451202
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2309Uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.