Aikamatka. Miten telefoonista tuli älykäs

Meretoja, Pinja

Tuhansia vuosia teknologiaa yhdessä laitteessa!

Älypuhelin pitää sisällään valtavan määrän toimintoja, joilla on takanaan vuosisatojen tai -tuhansien kehitys. Miten kaikki nuo keksinnöt päätyivät lapsen taskuun? Aikamatka selvittää tämän mysteerin hauskasti mutta tarkasti.

Sissi on käymässä kirpputorilla Kaisu-tädin kanssa. Kun Sissi ei tunnista kaikkia vanhoja esineitä, hän keksii mielikuvituksellisia versioita niiden käyttötarkoituksista. Sukupolvi, joka löytää kaikki toiminnot itsestäänselvyytenä yhdestä laitteesta, ei usein tiedä paljonkaan niiden taustoista ja merkityksistä eri aikakausille.

Aikamatka on visuaalinen ja helposti lähestyttävä tietokirja, joka esittelee lapsille mm. kirjoitustaidon, kameran, hehkulampun, radion, puhelimen, television, äänentoistolaitteiden, tietokoneen, pelikonsolin ja internetin historiaa. Kirja luo aikuislukijalle ainutlaatuisen ylisukupolvisen mahdollisuuden jakaa kokemuksia lapsen kanssa. Miten 80-luvulla piti odottaa omaa vuoroaan puhelimen käyttöön, kun sisko lörpötteli tunnin kaverinsa kanssa. Miten modeemi raksutti auttamattoman hitaasti, eikä puhelimessa voinut puhua samaan aikaan kun äiti lähetti sähköpostia. Tai mitä bändejä aikuinen nauhoitti C-kasetille radiosta kun oli nuori. Kuulostaako tutulta? Kirpputorin kautta mukaan nousevat myös kiertotalouden ajatus ja vaihtoehdot uuden ostamiselle.

Pinja Meretojan kuvitukset ovat värikylläisiä, leikkisiä ja oivaltavia. Aikamatka. Miten telefoonista tuli älykäs on kuvittajana ja graafikkona toimivan Meretojan toinen lapsille suunnattu tietokirja. Hänen esikoisteoksensa Pullervo - Suuri kirja saimaannorpasta julkaistiin vuonna 2021.

 

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520445171
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: L61.7
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2311lapset 3pöytä

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen9
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.