Ryövärikarhu ja murhaajapuu

Roach, Mary

Kun puu tekee murhan!

Vastustamattoman hauska ja humaani teos luonnon ja ihmisten maailman välisistä yhteentörmäyksistä.

Miten on toimittava, kun hirvi kuljeskelee pihapiirissä kuin kotimetsässään? Tai kun karhu yllätetään murtautumasta asuntoon? Entäpä silloin, kun puu on tehnyt murhan? Lakia rikkoneet eläimet saattoivat 300 vuotta sitten saada syytteen ja avukseen puolustusasianajajan. Nykyisin vastauksia ei etsitä lakikirjoista, vaan ne pyritään löytämään tieteen avulla. Luomakunnan "rikoksia" ratkomaan on syntynyt erityinen monitieteinen tutkimusala, jossa tarvitaan niin ihmisen käyttäytymisen kuin eläinten ja kasvien biologian tuntemusta.

Amerikan hauskimmaksi tietokirjailijaksi sanottu Mary Roach kertoo rikospaikkatutkimuksen taidonnäytteistä ja eläinten genetiikan selvittelyn hienouksista ja yhdistelee tarinaan värikkäitä esimerkkejä käytännön kokemuksista. Ongelmat nousevat useammin ihmisten kuin eläinten toiminnasta - ja ihmisten on ne toiminnassaan ratkaistava.

Kalifornian Oaklandissa asuva Mary Roach on kirjoittanut useita kansainvälisesti suuren lukijakunnan saavuttaneita tietokirjoja. Hänen kirjoituksiaan on julkaisu myös mm. National Geographicissa ja New York Times Magazinessa.

 

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520443047
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 56.8

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto Tulossa0
Tilattavissa verkosta Ennakkotilaus
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.