Kesytön liekki

Vuori, Kristiina

Minne paeta tulta, joka roihuaa sisälläsi?

Romanttinen mysteeriromaani Fiskarsin ja Mustion ruukkien alkuajoista. Nuori Maria etsii tulipalojen sytyttäjää. Entä kuka taltuttaisi liekin Marian sydämestä?

Kevään 1656 tulipaloyönä Maria Thorwösten elämä muuttuu. Tuli polttaa merkkinsä hänen selkäänsä ja mieleensä. Sitten kuolee isä, ja perhettä uhkaa taloudellinen perikato. Elin-äiti ei luota sukulaismiehiinsä vaan ottaa ohjat perheen ruukeilla. Onni ei silti käänny, tulipalojen kauhut seuraavat perhettä ruukeille, ja Maria alkaa pelätä rakkaidensa puolesta. Kun vielä ruukinkirkon papiksi saapuu sietämättömän kopea mies, syttyy kipinöitä muuallakin kuin tulipesässä.

Väkevä romaani 1600-luvun ruukinkartanoiden ja ruukinväen elämästä.

Kesytön liekki on lukijoiden rakastaman Kristiina Vuoren (s. 1967) yhdestoista romaani. Suunnitellessaan lomaa Raaseporiin Vuori törmäsi Fiskarsin historiikissa mainintaan Elin Sågerista, Suomen ensimmäisestä naisteollisuusjohtajasta. Reissusta tulikin työmatka, ja syntyi romaani Elinin tyttärestä Mariasta.

Kristiina Vuori nostaa romaaniensa päähenkilöiksi usein historiankirjoituksen ohittamia naisia, jotka ovat joutuneet taistelemaan onnestaan ja vallasta, joka heille kuuluu.

 

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520442897
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.