Ihmeperhe

Arvela, Hanna

Terveisiä koulusta! 

Ihmeperhe on kaunistelematon läpileikkaus monikulttuurisen erityisluokan arjesta, jossa määrärahojen puute ja byrokraattinen järjestelmä tekevät oppilaiden kirjavien taustojen huomioimisen mahdottomaksi. 

Paatunut mies ottaa vastaan viransijaisuuden ainoastaan pitkän loman takia. Opettajat Saarivuoren peruskoulun 4-5F-erityisluokalla ovat vaihtuneet tiuhaan, sillä kymmenessä oppilaassa on vähintään puolet liikaa. Yksi karkaa aina tilaisuuden tullen sukkasillaan metsään ja toinen tuo lataukseen JBL-kaiuttimen, jonka kyljessä on turvamerkintä: ”Property of HKI KASKO”. Kahvitauot kuluvat sosiaaliviranomaisille soitellessa, toisella linjalla koputtaa poliisi ja taustalla heiluu lapsen perhosveitsi The Knife Game Songin tahtiin. Vähitellen mies oppii toimimaan sietokykynsä rajoilla, ja kaaoksen keskeltä hahmottuu myös paljon kauneutta sekä kokonaiskuva, jossa lapset ovat kaikkea muuta kuin syypäitä omaan käytökseensä. 

Romaani ruotii terävästi suomalaista koulumaailmaa ja kysyy, kuka on ensisijaisesti vastuussa lapsen tulevaisuudesta yhteiskunnan jäsenenä. 

Hanna Arvela (s. 1981) on helsinkiläinen mediataiteilija, joka pyrkii herättämään keskustelua yhteiskunnan näkymättömistä rakenteista mustan huumorin sävyttämillä teoksillaan. Ihmeperhe ammentaa Arvelan omista kokemuksista erityisluokkien sijaisopettajana. 

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520435561
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.