Kahvia ja karjalanpiirakoita

Saahko, Lotta-Sofia

Naisia Karjalasta - elämännälkää ja poikkeavia polkuja

Eeva lähetettiin sotalapsena Ruotsiin, Hilkan näyttelijäkoulutus keskeytyi. Irma purki suruaan runoihin, ja Anja etsi omaa paikkaansa maailmalta. Samanlaisia piirteitä Lotta huomaa myös itsessään - ovatko ne karjalaisuuden kaikuja evakon lapsenlapsessa?

Suuren suosion saavuttaneessa kirjassaan Papan kanssa kahvilla Lotta-Sofia Saahko vaikuttui karjalaisten naisten periksiantamattomuudesta, luovuudesta ja rohkeudesta. Papan äidin tarina on kuitenkin vain yksi monista. Nyt Lotta selvittää, millaisia teitä elämä Viipurista, Suojärveltä, Johanneksesta ja Sortavalasta lähtöisin olevia naisia kuljetti. Tarjoilivatko hekin kahvia ja karjalanpiirakoita, vai toteuttivatko he omia unelmiaan evakkotaustastaan huolimatta?

Elävästi kerrottu tarina matkaa kiehtovasti nykyajan ja menneisyyden välillä ja saa lukijan pohtimaan elämänmittaisia kysymyksiä juurista ja juurettomuudesta. Nyt on oikea hetki selvittää, miten isovanhempien surut, haaveet ja luovuus vaikuttavat seuraaviin sukupolviin.

Lotta-Sofia Saahko (FM) on monipuolinen taitaja, jolla on pitkä kokemus sekä musiikkiteatterilavoilta että YouTubesta. Lotta on opiskellut ja työskennellyt ulkomailla, jolloin kotimaan tukipisteenä on aina ollut Valkeakosken pappala. Niin Lotasta ja papasta on tullut 60 vuoden ikäerosta huolimatta toimiva tiimi.

Lotta ja pappa ovat tulleet tutuiksi somessa, jossa he laulavat vanhoja sävelmiä ja muistelevat papan nuoruuden aikoja. Lotan esikoiskirja Papan kanssa kahvilla oli yksi vuoden myydyimmistä kotimaisista tietokirjoista ja lukijoiden suursuosikki.

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520434656
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 99.1 84.2 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.