Ilonpilaaja

Ihlberg, Anni

Esikoisromaani naiseuden ahtaasta määritelmästä sekä siihen sopimattoman ihmisen osasta.

Ilonpilaaja on 2000-luvun kasvutarina tyttöjen ja poikien joukkueisiin jakautuneesta maailmasta sekä siitä, kuinka nuoriin naisiin kohdistuvat odotukset voivat musertaa, jos niihin ei onnistu vastaamaan.

Lotta on vääränlainen. Hankala tunnekimppu on kaukana säyseästä lettipäästä, joka hyvää koulua käyvän tytön tulisi olla. Vain jalkapallokentältä löytyy hetkeksi vapaus ja lupa näyttää sellaisiakin tunteita, jotka muuten pitää piilottaa. Vuosien varrella ahdistus kasvaa, sillä jopa taidekouluissa muiden toiveet ja katseet hallitsevat nuorten naisten elämää. Lopulta ahdistus kääntyy sisäänpäin ja saa niin kehon kuin mielenkin oireilemaan.

Uuden, omaäänisen tekijän romaani kuvaa tarkasti ja aidosti sukupuolittunutta koulumaailmaa, sisäistettyä naisvihaa sekä aikuiseksi kasvamisen vaikeutta. Nuoren kirjailijan kirkas katse paljastaa, kuinka rajattu nuoren naisen rooli yhä tänäkin päivänä on.

Anni Ihlberg (s. 1995) on espoolaislähtöinen, sittemmin helsinkiläistynyt dramaturgian ja näytelmän kirjoittamisen opiskelija Teatterikorkeakoulusta. Jalkapalloa harrastava Ihlberg on taideopiskelujen ja kirjoittamisen lisäksi työskennellyt lasten ja nuorten kanssa. Ilonpilaaja on hänen esikoisromaaninsa.

 

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520431549
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.