Fabergé ja minä

Ahtola-Moorhouse, Leena

Intohimona kultaseppien taide

Tarina Tillanderin kultaseppäsuvun vesasta ja uteliaisuudesta, sitkeydestä ja rakkaudesta kauneuteen. Kirja on kertomus sukupolvien ketjusta, voitoista ja menetyksistä.

Ulla Tillander-Godenhielmia arvostetaan kaikkialla Fabergé-maailmassa, ja hän on tunnettu jalokivi- ja kultasepäntuotteiden taidehistorian asiantuntija. Hänen kiinnostuksensa kohteena ovat olleet Venäjän keisariajan korusuunnittelijat ja -valmistajat ja heidän kohtalonsa sekä kultaseppien asiakkaat. Yksi tunnetuimmista keisarikauden kultasepistä oli Carl Fabergé, jonka menestystä myös suomalaiset kultaseppämestarit olivat rakentamassa. Millainen oli keisariajan Venäjä, jossa jalokivitaide puhkesi kukoistukseensa?

FM Leena Ahtola-Moorhouse on taidehistorioitsija ja toiminut Ateneumin taidemuseon intendenttinä vuoteen 2013. Hän on erityisesti paneutunut 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun kuvanveistoon, maalaustaiteeseen ja arkkitehtuuriin. Ahtola-Moorhouse on kansainvälisesti tunnettu Helene Schjerfbeckin elämän ja tuotannon asiantuntija.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520413255
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Taide

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria2
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.