Kuiva kausi

Harper, Jane

Kylmäävää jännitystä polttavassa kuumuudessa

Kuka tappoi Hadlerin perheen? Kuiva kausi on koukuttava australialainen menestysdekkari pikkukaupungin kaunoista ja polttavasta kuivuudesta, joka saa ihmiset epätoivoisiin tekoihin.

Pieni Kiewarran kaupunki eteläisessä Australiassa kärsii vuosisadan pahimmasta kuivuudesta. Joet kuivuvat, eläimet kituvat, ihmisten elinehdot kapenevat. Kahteen vuoteen ei ole satanut. Kun tapahtuu raaka perhesurma, kaupunkilaiset ovat järkyttyneitä mutta tragedian kulku vaikuttaa selvältä: Luke Hadler ei kestänyt enää ja surmasi vaimonsa ja lapsensa. Luken lapsuudenystävä, liittovaltion agentti Aaron Falk saapuu hautajaisiin vastahakoisesti ja aikoo viipyä vain päivän. Hän ei ole käynyt kotikaupungissaan sitten teini-iän, mutta Luken isän lähettämä viesti on kylvänyt epäilyksen siemenen. Aaron päättää jäädä tutkimaan tapausta, vaikka kaksikymmentä vuotta sitten Kiewarrassa tapahtui jotakin, joka heittää varjon myös Aaronin päälle. Katastrofaalinen kuivuus on todellisuutta sekä Australiassa että muualla, ja se muodostaa kouraisevan taustan menneisyyden tapahtumiin kurottavalle esikoisdekkarille, joka aloittaa Aaron Falkista kertovan sarjan. Kuiva kausi on voittanut suuren määrän palkintoja, ja näyttelijä Reese Witherspoonin tuotantoyhtiö on ostanut sen elokuvaoikeudet. "Täynnä arvaamattomia käänteitä ja kiehtovia vaihtoehtoja, joita lukija voi vain arvailla [...] Kuiva kausi on kiihkeän koukuttava." The New York Times"Paikan tuntu on niin voimakas että polttavan kuumuuden tuntee." The Guardian

Kuiva kausi on Jane Harperin ensimmäinen rikosromaani, ja se sinkosi hänet heti maailmanmaineeseen. Harper on syntyjään britti, mutta hän on asunut osan lapsuudestaan Australiassa ja palannut sinne aikuisena. Hän on ammatiltaan toimittaja ja asuu perheensä kanssa Melbournessa.

 

Kustantaja: Tammi pokkarit
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789520412197
Ilmestymisvuosi: 2020
Lajityyppi: Rikos ja jännitys

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 9
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.