Jumalainen näytelmä : dramaturgisia työkaluja
Ei saatavilla

Jumalainen näytelmä : dramaturgisia työkaluja

Salminen, Paula & Snicker, Elina

Lukuisten menestyneiden nykyprosaistiemme tausta on draamassa. Tämä ei ole mikään ihme, sillä draaman ja dramaturgisten keinojen ymmärtäminen antaa monipuoliset välineet kirjoittamiseen. Näytelmä on uutta ajattelua luovaa kirjallisuutta ja lajina sallivampi kuin esimerkiksi perinteinen romaani. Näytelmäkirjailijan koulutuksen saaneista kirjoittajista on noussut merkittäviä ja suomalaiseen kirjallisuuteen uusia tuulia tuoneita romaanikirjailijoita, kuten Sofi Oksanen ja Laura Gustafsson.

Kirja antaa välineitä ja inspiraatiota kaikenlaiseen kaunokirjalliseen kirjoittamiseen ja dramaturgiseen ajatteluun. Kirjassa kukin nuoren polven kirjoittaja avaa omaa kirjoittamistaan jonkin dramaturgisen työkalun avulla. Kirjoittajia kirjan toimittajien lisäksi ovat muun muassa Paavo Westerberg, Laura Gustafsson, Okko Leo, Saara Turunen, Tuomas Timonen, Milja Sarkola, Anna Koregerus, Heini Junkkaala ja Miira Sippola. Mukana on myös jo pitkän kirjailijan uran tehneitä teatterintekijöitä, kuten Pirkko Saisio, Leea Klemola, Laura Ruohonen ja Juha Jokela. Näytelmätekstin ja esityksen suhdetta pohtivat kirjailija-ohjaajat Saana Lavaste ja Mika Myllyaho. Tekstien omaäänisyys ja persoonallisuus innostavat lukijaa ajattelemaan ja kehittämään omaa kirjoittamistaan uudella tavalla.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789520108090
Ilmestymisvuosi: 2012
Kirjastoluokka: 8607

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.