Olipa kerran

Bengtsson, Jonas T.

Katso videolta Sofi Oksasen arvio Jonas T. Begtssonin kirjasta Olipa kerran. http://youtu.be/d4to3VoOP5w

Olipa kerran on omaperäinen tarina isästä ja pojasta, jotka pysyttelevät yhteiskunnan varjoissa ja muuttavat jatkuvasti seudulta toiselle. Tarina alkaa 80-luvun Berliinistä, jonka reunamilla isä ja poika asuvat hämäräperäisen alueen kurjimmissa tönöissä. Isä elättää poikansa erilaisilla päivän valoa kestämättömillä tavoilla ja opettaa tätä selviytymään maailmassa omin voimin. Yhtäkkiä isä pakkaa parivaljakon vähäisen omaisuuden, ja he muuttavat Kööpenhaminan laitamille. Muuton syyksi isä kertoo pojalleen epämääräisen selityksen "pahasta kuningattaresta ja valkoisiin pukeutuneista miehistä". Pian isä tappaa naispoliitikon ja sosiaaliviranomaiset asuttavat pojan sijaisperheeseen, koska pojan sukulaiset eivät halua häntä luokseen.

Vuosikymmen myöhemmin poika elää valenimen ja matalapalkkatyön turvin Tanskassa. Hän on näennäisesti mukautunut yhteiskunnan normeihin, mutta pian hänen lapsuudenkokemuksensa alkavat kummitella nykypäivässä, ja kysymys isän hämärästä kohtalosta vaivaa häntä yhä syvemmin.

Olipa kerran on voimakas, synkeänkaunis ja sovinnaisuuden rajoja haastava romaani vieraantuneisuudesta ja juurettomuudesta, elämästä vailla yhteiskunnan instituutioihin sitoutuvaa identiteettiä.

 

 

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520107956
Ilmestymisvuosi: 2012
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.