Puolikas taivasta

Kristof, Nicholas D.

Tärkeä perusteos naisten elämästä kehitysmaissa.

Viimeisten 50 vuoden aikana on tapettu saman verran tyttöjä pelkästään sukupuolensa takia kuin sotilaita tapettiin kaikissa 1900-luvun sodissa yhteensä. Joka ainoalla vuosikymmenellä tapetaan enemmän tyttöjä sukupuolensa takia kuin ihmisiä tapettiin kaikissa 1900-luvun kansanmurhissa yhteensä.

Nämä luvut antavat järkyttävää esimakua siitä, miten epäoikeudenmukaista naisten elämä saattaa pahimmillaan olla. On kuitenkin toivoa antavaa huomata, miten samojen naisten elämä voi muuttua dramaattisesti parempaan suuntaan, jos heitä vain autetaan alkuun.

Sukupuolisidonnaisen väkivallan lisäksi kirjassa keskitytään ihmiskauppaan ja prostituutioon pakottamiseen sekä lapsivuodekuolleisuuteen pääasiassa Aasiassa, Afrikassa ja Lähi-idässä.

Pulizer-palkittujen toimittajien Nicholas D. Kristofin ja Sheryl WuDunnin kirja Puolikas taivasta on merkittävä teos. Sen lukeminen antaa toivoa siitä, että maailmaa tosiaankin on mahdollista muuttaa parempaan suuntaan. Kirja ilmestyi Yhdysvalloissa syyskuussa 2009 ja sai valtavaa huomiota. Washington Postin kriitikko kirjoitti: ”Uskon tosiaankin, että tämä on yksi tärkeimmistä koskaan arvioimistani kirjoista.” Puolikas taivasta nousi myös bestsellerlistoille.

Kirja julkaistaan yhteistyössä Suomen Unifemin kanssa.

”Tässä erinomaisessa kirjassa kauheiden väärinkäytösten tuomitseminen yhdistyy kirkassilmäiseen toivoon ja useisiin vakuuttaviin käytännön stategioihin.” -New York Times

”Rävähtämätön katsaus yhteen aikamme merkittävimmistä moraalisista haasteista. (...) Odottamattoman ylentävää lukemista.” -Khaled Hosseini

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520104245
Ilmestymisvuosi: 2010
Kirjastoluokka: 323

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 5
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.