De Niron peli

Hage, Rawi

Rawi Hagen esikoisromaani on raastava kuvaus nuorten miesten mahtailusta ja arkailusta Libanonin sisällissodan pyörteissä. Se ilmestyi kuin tyhjästä pokkaamaan tukun arvostettuja palkintoja.

Sodan runtelema Beirut on ollut Bassamin ja Georgen lapsuuden leikkikenttä. Nyt Bassam häärää pikkurikollisena rahoittaakseen maastamuuttonsa. George puolestaan etsii elämälleen päämäärää ja arvostusta paikallisten taistelijoiden riveistä. Hätkähdyttävien juonenkäänteiden jälkeen Bassam päätyy Italiaan ja George korkeaan asemaan armeijakunnassaan. Vasta sitten alkaa varsinainen venäläinen ruletti.

Kerronta on vuoroin raakaa, hellää, katkeraa ja kylmää. Hage piirtää mestarin ottein tuoreen ja todella vaikuttavan kuvan sodan raaistavasta vaikutuksesta.

De Niron pelille myönnettiin vuonna 2008 IMPAC, rahakkain ja kansainvälisin kirjallisuuspalkinto, jonka saajan valintaan osallistuvat kirjastot ympäri maailman. Romaanille on sadellut myös muita merkittäviä tunnustuksia.

Rawi Hage syntyi Libanonissa vuonna 1964 ja eli yhdeksän vuotta sodan keskellä. Nykyään hän asuu Montrealissa. Like julkaisee Hagen toisen romaanin Torakka syksyllä 2010.

Ote IMPAC-raadin perustelusta: "Omaperäisyys, vahvuus, lyyrisyys ynnä inhimillinen vetovoima kertovat De Niron pelin olevan merkittävän kirjallisen lahjakkuuden teos."

"De Niron peli näyttää vähäeleisesti ja taitavasti, mitä pitkään jatkunut sota tekee ihmiselle." – Ville Seuri, Image

"Rawi Hagen teksti [...] kulkee monin paikoin unenomaisena fantasiana rysähtääkseen taas äkkiä todellisuuden betoniseinää vasten, kidutuksen, tappamisen, raiskausten ja verisen tuskan temmellyskenttään. Kirjailija on tuonut eteemme, luettavaksemme sodan epäinhimillisen mielettömyyden kaikkine siihen liittyvine hirveine ilmiöineen." – Pertti Ehrnrooth, Karjalainen

"Hagen esikoisromaani Libanonin sisällissodasta on kuin hypnoottinen elokuva." – Sara Anttila, STT

"De Niron peli on väkevä kuvaus ihmismielestä, jonka raakuudet sysäävät haaveiden maailmaan. Tarina on traaginen, mutta silti teoksen tunnelma on leijailevan pehmeä – kuin uni." – Kumppani

"Hagen tyyli on hallusinatorinen, ja kun lukee – ja lukee yhä uudestaan – hänen upeita, mahtavia, melankolisia kuvauksiaan tuhosta, mieleen nousee väistämättä [Edward Munchin] Huudon kuumeinen uni. " – Village Voice

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520102753
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.