Asiaa ruudussa

Saksala, Elina

Miten rakennetaan television asiadokumentti niin, että se pitää katsojan pihdeissään kuin paraskin fiktiivinen elokuva? Millaisia ovat päähenkilöt ja mistä syntyvät juonen käänteet, tunnekuohut ja draama, kun puhutaan vaikkapa uusiutuvasta energiasta, modernin tanssin kehityksestä, yritysten liiketaloudellisista toimintaedellytyksistä tai siivoojien kohtuuttomista palkkausehdoista?

Asiaa ruudussa valottaa tv-dokumentin lajityyppiä, rakennetta ja estetiikkaa sekä tekijöiden roolia. Se kertoo idean jalostumisesta ohjelmakonseptiksi ja erittelee käsikirjoittamisen eri vaiheita sekä kuvan ja grafiikan käyttöä, opastaa haastateltavien ja muiden esiintyjien valitsemisessa sekä tarjoaa tietoa ohjelman tärkeistä elementeistä, kuten äänen, arkistomateriaalin ja dramatisointien käytöstä. Teoksessa pohditaan kiinnostavasti myös faktan ja fiktion yhdistämistä, elämyksellisyyttä ja samastumista, huumorin käyttöä sekä tieteen popularisointia.

Käytännönläheinen teos valottaa myös suomalaisen tv-dokumentin viisikymmentävuotista historiaa. Kirjaa varten on haastateltu tusinan verran tv-dokumentin tekijöitä. Kirja sopii erinomaisesti tv-ohjelmien tekijöiden ja alan opiskelijoiden työkalupakiksi mutta tarjoaa kiinnostavaa taustatietoa kaikille dokumenttien ystäville.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789520102050
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 7743

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.