Suomen teatteri ja draama

Seppälä, Mikko-Olavi

Elävästi kirjoitettu historiateos
 esittelee suomalaisen teatterin ja näytelmäkirjallisuuden vaiheet.

 

Runsaasti uutta tutkimustietoa sisältävä kokonaisesitys Suomen teatterihistoriasta kattaa ajanjakson 1700-luvulta nykypäivään. Teos esittelee teatterihistoriamme suurten linjojen, nimien ja laitosten ohella muun muassa lastenteatterin, ulkoilmateatterin ja teatteripolitiikan vaiheet maassamme.

Kirjan pääjaksoissa kuvataan teatterihistorian kehityslinjoja ja käännekohtia. Niissä esitellään merkittäviä ohjaajia, näytelmäkirjailijoita ja maineikkaita esityksiä. Teoksessa tarkastellaan sekä valtavirran teatteria kansannäytelmistä musikaaleihin että marginaalissa toimineiden taiteilijoiden teatteri-ilmaisua uudistaneita kokeiluja ja läpimurtoja. Kotimaisten tekijöiden ja ilmiöiden rinnalla esitellään uusien kansainvälisten tyylisuuntien ja muiden vaikutteiden saapuminen Suomen teattereihin ja näytelmäkirjallisuuteen.

Erillisissä artikkeleissa käsitellään yksityiskohtaisemmin muun muassa teatteritanssiin, suomenruotsalaiseen näyttämöidentiteettiin ja teatterikoulutukseen liittyviä kysymyksiä, lavastustaiteen kehitystä viime vuosikymmeninä sekä nykyteatterin ilmiöitä.

Yleistajuinen teos on aarrearkku jokaiselle teatterinystävälle ja tärkeä lähdeteos teatteria opiskeleville. Kirja on varustettu lähdeviittein ja kirjallisuusluetteloin.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520101473
Ilmestymisvuosi: 2010
Kirjastoluokka: 77

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.