Erämaan kautta tullut yksinäinen susi

Laulajainen, Juhani

"ON ASIOITA, JOTKA EIVÄT VOI OLLA PAHOJA: PUUT, KIVET JA JOTKUT ELÄIMET."

Esikoiskirjailija Juhani Laulajaisen novellien tunnelmat vaihtelevat herkkävireisestä absurdiin, koomiseen ja takaisin. Hänen päähenkilönsä – viljapellon sisään kävelevä lapsi, epäilyttävän ahkera vihertyöntekijä, asumattoman saaren itsekseen puheleva isäntä – ovat tarkkavaistoisia varjoissa kulkijoita, jotka näkevät syvemmälle ja korkeammalle kuin muut. Ja sitähän eivät muut voi sietää.

Turussa asuva Juhani Laulajainen on voittanut mm. Pirkanmaan kirjoituskilpailun tämän kokoelman niminovellilla. Hän kirjoittaa, koska pitää siitä.

 

"Lukijassa lapsen silmin kertominen synnyttää lähes poikkeuksetta voimakkaan samastumisen. Näin käy myös Laulajaisen kerronnassa, ja tätä kosketuspintaa hän osaa käyttää sensitiivisesti hyväkseen."
– Mervi Kantokorpi, Helsingin Sanomat

"Kirja kalvaa lukijaa, eikä läheskään aina tarjoa salvaa hiertämiinsä rakkoihin."
– Mikko Nortela, Karjalainen

"Laulajainen onnistuu sitomaan henkilönsä ja tapahtumat todentuntuisesti arkeen, absurdista ja humoristisesta ilmapiiristä huolimatta. Novellikokoelma on filosofinen ja koskettava mutta myös tarkkanäköinen kollaasi ajan ja paikan kuvauksia. – – Juhani Laulajaisen esikoisteos laulaa karun ja riitasoinnuissaan kauniin oodin oman elämänsä sankareille." – Saija Sirkiä, Kiiltomato

"Laulajainen vakuuttaa rakenteellaan, hyvällä lauseentajullaan ja tarkalla psykologisella silmällään. – – Kirja onnistuu vaikeassa äänilajissa, jossa ei jätetä käsittelemättä inhimillisiä kipupisteitä eikä perimmäisiä kysymyksiä, mutta josta taitava teksti, yllättävät käänteet, erinomaiset kiteytykset ja absurdi huumori tekevät jopa riemastuttavaa." – Joni Pyysalo, Suomen Kuvalehti


Lue kirjailijaesittely

 

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520100513
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.