Cross-reference conversation - albania-suomi-englanti -sanakirja

Verdha, Liliana

Vaikka tämän kokoisen sanakirjan sanojen määrä on suhteellisen rajallinen, sen käyttötehokkuus on pyritty moninkertaistamaan käyttämällä lauseisiin sanoja, joilla on korkein mahdollinen käyttöaste näissä kolmessa kielessä verrattuina minun omaan 500.000 sanan tutkimusaineistoon, joka on koottu kyseisillä kielillä ilmestyneistä nimekkäistä päivä- ja aikakauslehdistä. Kuitenkin tämäkään kirja ei ole niiden kielten kaikin kattava sanavarasto. Silti tähän kirjaan sisältyvät sanat auttaisivat arkipäivään ja toimisivat pohjana uusien lauseiden rakenttamiseen arjen tarpeiden mukaan. Ne on tarkoitettu edesauttamaan kieliopetustakin.

Opetuksen kannalta välillä teksteihin sisältyy mielenkiintoisia tietoja, kuten käytettyjen kielten lähtökohtia ja paradigmoja, verbejä, ammattinimikeitä. Kirjaan sisältyy myös laajempaa yleistietoa mm. jalkapallon ja jääkiekon syntyminen, tupakoinnin lopettamisen hyödyt, mikä on apnea ja miten sitä hoidetaan, miten backgammon edesauttaa terävöimään laskentakykyäsi, mitä ovat avioliitoon liittyvät kapiot, myötäjäiset ja morsiamen rahat, mitkä ainekset tarvitset suklaakohokkaan valmistamiseen tai vaikkapa mitkä ovat puukattojen päreiden ja paanujen mittaerot ynnämuuta ynnämuuta.

Sekä suomi että albania ovat suhteellisesti pieniä kieliä, joita käyttää melkein 15 miljoonaa puhujaa yhteenssä. Maailmanlaajuisesti käytetyn englannin kielen ottaminen niiden rinnalle varmasti laajentaisi tuntuvasti niiden ulottuvuutta ja ymmärtämistä. Se lisäisi myös huomattavasti tätä julkaisua hyödyntävien lukumäärää. Tämä tuli tärkeämmäksi siitäkin syystä, että kirjakaupat ovat jatkuvasti saaneet pyyntöjä edellisistä albania-suomi-albania -sanakirjoistani, jotka on loppuunmyyty jo syksyyn 2010 menneessä (yhteensä yli 4 500 kpl). Siksi katsoin sopivaksi ja tarpeelliseksi nyt tällaisen kolmikielisen sanakirjan. Tällä sanakirjalla haluaisin antaa oman vaatimattoman panokseni helpottaakseni erikielisten ihmisten kommunikointia keskenään. Samoin toivoisin, että tämä kirja auttaisi ulkosuomalaisten ja -albanialaisten toista, kolmatta ja muita sukupolvia säilyttämään ja omaksumaan omat kansalliskielet, nimenomaan suomen ja albanian - kaksi pientä kieltä, joilla on syvät juuret ja merkittävät arvot.

 

Kustantaja: TM Verdha
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789519719047
Ilmestymisvuosi: 2014
Kirjastoluokka: 89

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 9
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.